JASMINE

HEJ !!!

Jag heter Nordspetsens Jasmine och min mamma heter Gnipagrottans Hoerdis die kleine (Bianca) hon finns inte längre och min pappa var Vanaheims Vile, men han finns inte längre.

Jag föddes den 30 april 2010 tillsammans med 5 syskon, dom har alla åkt till nya hussar och mattar och det känns lite tomt tycker jag. När sista valpen åkte gick jag runt och tittade efter henne en stund men sedan började mamma att busa med mig så då glömde jag bort det.

Min mamma (Bianca) hade jag ju kvar och sedan hade jag vad matte kallar moster doris, mamma och Doris är släkt på något sätt som jag tyckte verkade konstigt, matte försökte förklara för mig, men för mig var Doris bara en jätte bra buskompis.

Det som jag har hört när matte och husse pratar om oss hundar är att vi skall bli utställningshundar och det tycker jag låter jätte konstigt, vad är det för något utställning måste man stå alldeles stilla då, det kommer inte jag att klara av, jag har alldeles för mycket spring i benen i alla fall just nu.

Matte säger att jag skall inleda min utställningskarriär på en utställning som en närliggande brukshundsklubb ordnar den 9 oktober 2010 och sedan har vi en som heter Mårtengåsutställning som jag också skall vara med på, om jag nu fattar vad matte vill att jag skall göra. Själv skulle jag bara vilja busa med alla de andra valparna som mamma har talat om för mig finns där. Jag har varit på ett antal utställningar nu med ganska jämna resultat, en välvisade lite liten tik tycker de flesta domarna.

Jag är också hd-röntgad och ögonlyst med godkänt resultat.

Åren går snabbt nu när jag fyllde tre år fick jag besök av en väldigt fin gentleman vid namn Freij, och de föddes den 4 juli 2013 två killar (Mufasa och Milou) och en tjej (Siri), mamma Bianca hjälpte till och matade dem för hon trodde nog inte jag kunde göra det själv och samtidigt var det ganska skönt att ha hjälp när det är första gången som man får valpar. Matte sa att en av valparna skulle åka till USA, men det vart lite ändrade planer när det gäller den valpen. Han blir kvar hos oss i stället och ni kan läsa mera om honom, han heter Milou och är lillhusse Tobias hund, och Milou har en egen sida på den här hemsidan!!!

Jag har nu haft ännu en valpkull, denna gång med en ståtlig herre sin heter Loa, och de föddes den 10 juli 2014 vart  en tik och tre hanar. Alla har nu flyttat till nya hem. Tik valpen (Tova) hamnade hos pappa Loa, så hon kommer att få umgås med honom.

Och nu har jag min sista valpkull och denna gången åkte matte och jag till Norge och träffade en hane som BH AD NO UCH Jimmy. Och det vart två tjejer och två killar, valparna föddes på en väldigt bra dag nämligen 14 februari 2016 (alla hjärtans dag). Mer om dem på deras egna sida.  

 

Vill ni fortsätta att följa mina bravader både bra och dåliga kan Ni titta in på min sida eller så skriver matte i facebook.

 

Mera valpbilder på mig och mina syskon finns under valpkull 2010

 

 

 

 

Är nu i hundhimlen med Bianca och alla andra hundvänner som jag har träffat igenom åren

JASMINE vid en Jasminebuske 

MILOU OCH MAMMA JASMINE

Till minne av