RONJA

Hej

Jag heter Nordspetsens Ronja och är född den 27 december 2016.

Min mamma heter Nordspetsens Nova (Nikki) och Pe-Gu´s Trym Nukasönn (Tyke).

Jag är född i en kull av 6 st valpar, två gula hanar och 1 svart hane och tre svarta tikar varav två tikar hade ganska mycket vitt på sig, men jag har mycket svart på mig.

Det vart några gula eftersom både min pappa och mamma har en gul förälder.

Jag har än så länge bara varit hemma och till Uppsala någon gång för att matte tycker att jag skall träna att åka bil. Men det gillar jag inte blir väldigt bilsjuk, dräglar och kräks så matte brukar försöka att låta bli att ge mig mat innan vi skall åka någonstans.

Jag skall gå min första utställning i Strängnäs den 1 maj 2017.

Nu har jag hunnit bli 2 år gammal tycker fortfarande inte om att åka bil, Men har varit i väg på några utställningar med blandat resultat.

Har även varit i väg och gjort reklam för Norsk buhund på Albano Djursjukhus i Sollentuna. Jasmine och jag var med när ett gäng veterinärer skulle bli ögonlysningsveterinärer. Och jag fick mycket beröm att jag var så tålig och att många fick titta i mina ögon. Och även att vi finns i svart var det inte så många som visste om.

Är nu både ögonlyst och Hd-röntgad, så nu har matte börjat leta efter en hane som skulle passa att para med, så förhoppningsvis blir det valpar till hösten 2019, jag bör löpa någongång i Juni.

Jag har även fått en lilla syster som heter Smurfan, hon föddes den 30/8 –17, men hon kommer bara att vara hemma hund.

 

Mera om mig blir det framöver!!

 

Ronja tyckte inte om att vi lämnade dem