HUNDAR FRÅN FÖRR

Denna kombination var den första valpkullen som jag hade 1990, då hade jag bara en Norsk Buhund och hette Gerdsbos Runa var en tik med väldigt mycket vilja och självständighet. Hanen hittade jag av en slump när vi flyttade ut till Alunda, där fanns det en granne som hade denna ståtliga buhund hane han hette Buåsens Puck.

Av denna kombination kom Nordspetsens Frippe som föddes den 9 april 1990 och det kommer nog min man att komma ihåg  det eftersom när valparna var 6 veckor åkte jag in till BB och födde våran andra son (Tobias) och lämnade över ett gäng huliganer till honom och våran äldsta son som då var drygt 1 år gammal. Han finns i en Stamtavlelinje från Treholmens Kennel.

 

Det här charmtroll är av rasen som heter Eurasier, men detta var en enmanshund och jag tycker bättre om hundar som tycker om hela familjen/flocken

Den enda valpkullen med bara hanar 7 stycken och den kom år 2000

Våran senaste katt som heter Ludde tillsammans med hunden Nova( Nikki ) Men sedan branden vill inte katterna komma in i huset så nu har de blivit utekatter med mat och vatten ute.

Den här rasen heter Samojed och är en jätte mysig ras om man gillar att vara ute i skog och mark på vintern, åka skidor och pulka efter dem är jätte kul. Jag hade två sådana under åren då jag inte hade något bra material att föda upp Norska Buhund med. Och ville också prova på en större spetshunds ras, men tyckte att buhunden passar mig bättre. Dessa hette Vitkinds Mimosa (Mimmi) och Vitkinds  ?????  (Snövit)

Här är några av dessa katter som vi har haft genom åren, har även haft några kattungekullar

Ett God Jul och Gott Nytt års kort från 2015

Fr vänster Nordspetsens Jasmine och Nova(Nikki) och Milou och Pe-Gu’s Trym nukasönn (Tyke)

Matpaus med bästa vännerna, när de kommer upp och hälsar på hos oss på sommaren